Om oss

Vi forenkler hverdagen

Rubic ble etablert i April 2014 med mål om å forenkle hverdagen for lag og foreninger i Norge. 

Historien

Rubic ble startet med et hovedmål om å forenkle hverdagen til lag og foreninger. I dag er Rubic et komplett medlemssystem som lar ledelse og administrasjon i foreninger og idrettsklubber, trenere, medlemsansvarlige, medlemmer og foreldre bruke tiden sin på det som er viktig.

Anders Retterås fra Lillehammer ble lagleder for sønnens fotballag i 2013. Fra den forrige laglederen fikk han overlevert et Excel-ark med oversikt over fotballkamper og spillere. Det ble fort en tidkrevende arbeidsmetode. Excel-arket måtte stadig redigeres slik at alle spillerne fikk spille med alle. For hver endring måtte Excel-arket lagres og sendes ut på nytt til alle foreldrene på e-post. Deretter var det bare å håpe på at alle så på den siste versjonen.

Heldigvis for idretten hadde Anders fulltidsjobb som utvikler. Hans løsning på det ikke-fungerende regneark-systemet ble å lage en enkel nettside som erstattet arket. I 2013 var mobilapper på vei inn, og Anders lagde en app. Med denne kunne alle foreldrene få pushvarsler om endringer og når de skulle møte på kamp.

I 2014 satt Rune Solholm Bakken et annet sted i Lillehammer og skulle skape en foretningsidé i forbindelse med masterstudier i Innovasjon og næringsutvikling på Høgskolen i Lillehammer. Som ishockeydommer i eliteserien og fotballspiller i andre divisjon visste Rune at det var mange dårlige systemer og mange idrettslag som sleit med økonomistyringa. Mange sleit med grunnleggende ting som å få kontroll på ubetalte medlemsinntekter.

Rune og to kamerater lagde en forretningsplan og hadde flere møter med Skåppå kunnskapspark. De andre trakk seg ut, og Rune fortsatte på egenhånd og fikk støtte fra Innovasjon Norge. Avaris Consulting i Gudbrandsdalen ble med på lasset, og lagde den første versjonen av det som skulle bli Rubic. Kravene fra Innovasjon Norge var at Rune måtte skaffe samme sum som han fikk i støtte. Gjennom ulike investorer skaffet Rune nok kapital. De samme investorene som ble med i 2015 er fremdeles med på laget i dag.

Samtidig satt Anders ved et veiskille, skulle han legge ned LagetMitt eller satse for fullt? Rune trengte en utvikler for å utvikle systemet. Det ble en vinn-vinn situasjon, Anders kunne drive med hobbyen sin på heltid, og Rubic kunne bygges opp fra innsiden. 28. februar 2016 ble Anders ansatt nummer to etter Rune, og Rubic kjøpte appen LagetMitt.

I dag har Rubic over 1000 kunder som bruker vår løsning.  

Våre ansatte

Rune Solholm Bakken

Daglig Leder / Gründer

Anders Retterås

Utviklingssjef / CTO / Gründer

Åse Marita Høitomt

Kundeansvarlig

Lisa-Marie Hovland

Salgsansvarlig / Frivillighet

Per-Magne Børke

Rådgiver

Magnus Edenberg

Utvikler

Kim Sandvold

Utvikler

Anton Eiserman

Utvikler

Gjermund Kvardal

Lærling Utvikling

Helene Kolloen Bonde

Supportmedarbeider

Sander Mathisen Formo

Supportmedarbeider

Britt Pettersen

Økonomi

Vil du være med på reisen å bygge Rubic videre?

Jeg ønsker å bli mer effektiv

Book et møte med en av våre produktspesialister som vil hjelpe dere med å bli mer effektiv. Dette møte er helt uforpliktende