Grønt lys for politiattest i Rubic

Politiattestene må være på stell!

Det går an å ta stikkprøver på en klubbs profesjonalitet. Er det gode rutiner på alt som har med politiattester å gjøre, da er det meget høyt score. Det kan sies såpass rett fram som at dette er et område det ikke er lov å slurve med! Det handler om tryggheten til våre barn, morgendagens helter.

Daglig leder i enhver seriøs bedrift kan med få tastetrykk gi en status på om bedriften ligger under eller over budsjett. Like selvfølgelig bør det være at styreleder i idrettslaget med like få tastetrykk kan gi en status på gyldige politiattester. Har alle i klubben som skal ha gyldig politiattest dette på stell? Vet du hvor du finner oversikten over foreviste og gyldige politiattester? Ligger den på ett sted? Har styret utnevnt en politiattestansvarlig? Og en vara?

Nå føler du deg kanskje truffet? Hadde du hatt Rubic godt forankret i klubben, så hadde du med hevet hode svart Ja på alle spørsmål.

Attesten er et inngangskrav

– Vår erfaring er at alle idrettslag vet at de personene i klubben som jobber med barn skal ha gyldig politiattest. Problemet er nok heller at fordi de ikke har gode nok rutiner for hvordan dette skal håndteres, så koker det hele litt bort, sier Anders Retterås, daglig leder i Rubic.
– Det er ikke slik at politiet går inn og spør om å få se gyldige attester uten at det har skjedd noe i klubben, fortsetter Retterås. Vi snakker her om overgrep. Men du får ikke verv i en klubb uten å ha forevist gyldig politiattest. Det er første inngangskrav. En politiattest er et verktøy for å unngå at personer som ikke bør ha ansvar for barn får tilgang til disse vervene.

– Vårt råd, ut i fra det vi erfarer, er at idrettslag sørger for gode interne rutiner. At de jevnlig ser over at det er grønt lys i alle støtteapparat. Informer gjerne om dette til foreldre/foresatte en gang i året. Da signaliserer klubben at de har alt på stell, og det gir trygge foreldre, sier Anders Retterås.

Egen funksjon i Rubic LagetMitt

I aktivitetsappen Rubic LagetMitt er er alle personer i støtteapparatet registrert. Om disse har forevist godkjent politiattest er en selvfølgelig opplysning. Dato for når politiattesten ble godkjent registreres. Systemet er fleksibelt, og hvert enkelt idrettslag bestemmer hvor lenge en attest skal vises som gyldig. Grønn farge i statusfeltet gir klar beskjed om gyldig attest. Gul farge varsler om at det er på tide å fornye. Og når tiden er utløpt, da vises rød farge. Fargesystemet er svært effektfullt.

Vi liker best de som kjører på grønt, ikke sant?

Her kan du lese hva Norges idrettsforbund sier om politiattester.
https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politiattest/
https://www.idrettsforbundet.no/Nyhet/viktig-endring-i-politiattestordningen/

Prøv gratis i 30 dager!

Rubic gjør medlems- og foreningsarbeid enkelt, effektivt og morsomt!

Ta kontakt, så ser vi sammen på hva Rubic kan gjøre for din organisasjon. Vi garanterer at du som Rubic-bruker blir fornøyd!

Siste fra blogg

Kom i gang

RUBIC har hjulpet over tusen organisasjoner og deres medlemmer til en enklere hverdag. Få mer tid til aktivitet – prøv RUBIC uten forpliktelser

Kom i gang

RUBIC har hjulpet over tusen organisasjoner og deres medlemmer til en enklere hverdag. Få mer tid til aktivitet – prøv RUBIC uten forpliktelser

Del denne artikkelen

Månedens nye kunder i desember og januar!

Vi ønsker følgende organisasjoner velkommen til Rubic:  Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse LPP er en landsomfattende ideell interesse- og brukerorganisasjon for pårørende innen psykisk helse. Organisasjonen

Les mer »

Kvam IL

Kvam IL i Gudbrandsdalen har fått medlemssystemet de alltid har ønsket seg, og har full kontroll på kontingenter og dugnader. Når bortimot hele bygda står

Les mer »

Jeg ønsker å bli mer effektiv

Book et møte med en av våre produktspesialister som vil hjelpe dere med å bli mer effektiv. Dette møte er helt uforpliktende

Prøv Gratis

Prøv Rubic helt uforpliktende for å se om RUBIC kan hjelpe dere til å spare tid og få mer kontroll på medlemmene.

“Drift smartere, øk inntektene og frigjør tid til bedre aktivitet”

Rubic AS skal være best på å hjelpe foreninger til å:

  • Drive profesjonelt
  • Yte god service til medlemmene
  • Frigjøre mest mulig tid hos administrasjon
  • Sørge for god kommunikasjon mellom grupper og medlemmer