Heia Norge!
Rubic sikrer smidig gjennomføring av vinterens store idrettsarrangementer

Vinteren i Norge byr på en rekke spennende idrettsarrangementer, og i år er Rubic med på laget for å sikre smidig gjennomføring av flere av de største. Fra World Cup i Kvitfjell, via Holmenkollen Skifestival, til Vikersund og Lillehammer Raw Air og World Cup Drammen – alle arrangementene bruker Rubic sine løsninger til frivillige og akkreditering.

For idrettsentusiaster er vinteren i Norge en fest, med en rekke store idrettsarrangementer som byr på spenning og underholdning. Men bak kulissene er det en hel verden av planlegging, koordinering og administrasjon som må til for å få alt til å klaffe. Her spiller Rubic en viktig rolle, og sørger for at alt går på skinner under skifestivaler, World Cup og Raw Air-arrangementer.

Ikke minst så heier vi på alle våre norske deltagere, som har det for vane å gjøre det bra uansett, men kanskje ekstra bra når de konkurrerer med det fantastiske norske publikummet i ryggen. Alle kjenner jo til det berømte Kollenbrølet! 

Her en liten oversikt:

World Cup Kvitfjell

Den 2. – 5. mars er Kvitfjell igjen vertskap for verdens beste alpinister og  folkefest, der Aleksander Aamodt Kilde er storfavoritt på herresiden, mens Kajsa Vickhoff Lie og Ragnhild Mowinckel er storfavoritter på kvinnesiden etter henholdsvis 3. og 5. plass og første norske mesterskapsmedaljen i Super-G noensinne under VM i Courchevel/Meribel.

Holmenkollen Skifestival med World Cup Nordisk, RAW AIR og World Cup Skiskyting

Holmenkollen Skifestival 9. – 19. mars er et av årets høydepunkt for skifans, ikke minst siden det nå arrangeres for første gang med publikum siden pandemien startet. Først vil det være langrenn, hopp og kombinert 9. – 12. mars, deretter skiskyting 16. – 19. mars, der Johannes Thingnes Bø er en av storfavorittene.

RAW AIR er det som før ble kalt hoppuka, og består av 16 skihopp på ti dager i fire hoppbakker i Norge. En konkurranse for  både kvinner og menn. I år vil dette starte med tre dager i Holmenkollen (10. – 12. mars) før det fortsetter i Lillehammer og avsluttes i Vikersund.

Les mer om Rubic sin frivllighetssløsning her.

Foto: Olympiaparken Lillehammer

Lillehammer og Vikersund Raw Air

Det fortsetter altså med ekstreme opplevelser, historiske svev og fantastisk stemning i Lillehammer 13. – 16. mars og Vikersund 17. – 19. mars. Året 2023 blir også et historisk år da jentene endelig skal avslutte RAW AIR i Vikersund. Vi håper på et comeback av Maren Lundby! 

Vanligvis avsluttes konkurransene i Granåsen i Trondheim, men denne bakken er under ombygging.

World Cup Drammen

World Cup Drammen arrangeres parallelt, fra 12. – 14. mars, der selve verdenscupen i sprint er den 14. Før dette arrangeres Vibeke Skofteruds barneskirenn og Næringsstafetten.

Rubic tar seg av det praktiske

Med Rubic sin løsning for frivillighetskoordinering og akkreditering kan arrangøren fokusere på å lage et best mulig arrangement, mens Rubic sine løsninger tar seg av alt det praktiske rundt registrering og koordinering av frivillige. 

Alle tre RAW AIR-arrangementene har felles akkreditering gjennom Rubics plattform på Lillehammer Olympiaparken. Det gjør at alt vil være tilgjengelig for alle involverte.

Lillehammer Olympiaparken som arrangerer en rekke arrangementer (World Cup og Raw air) og World Cup Kvitfjell har fulgt Rubic siden startet, mens Holmenkollen Skifestival, Vikersund Flying Team og Drammen World Cup er nye kunder denne vinteren. Sammen utgjør de det som er de største arrangørene av vinteridrett i Norge. Det at alle er på samme plattform gjør det enklere å samarbeide om alt fra frivilligregistrering og -rekruttering, til statistikker og samarbeid.

Les også «Frivillighetssystem som forenkler organisering og kommunikasjon».

Utviklet i samarbeid med Holmenkollen Skifestival

På vårparten 2022 begynte ledelsen i Holmenkollen Skifestival å se seg om etter et alternativ til den frivilligportalen de allerede hadde. World Cup Kvitfjell og Lillehammer Olympiaparken hadde allerede benyttet seg av Rubics frivilligmodul i mange år, og det var sistnevnte arrangør som tipset Skifestivalen om dette systemet.

– Det er ikke så mange av denne typen system på markedet, og Lillehammer Olympiaparken snakket varmt om det. Den opprinnelige frivilligportalen er nok mer enn bra nok for de aller fleste, med mange gode løsninger for å håndtere frivillige. Samtidig er vi en relativt kompleks arrangør, med en del spesielle behov. Derfor inngikk vi et samarbeid med Rubic for å utvikle den eksisterende løsningen til også å ta høyde for disse behovene, forklarer Jonas Islann Fremstad, markedskoordinator og frivilligansvarlig i Holmenkollen Skifestival.

I løpet av vinteren har altså store deler av ski-Norge fulgt etter Holmenkollen Skifestival, noe som gir store fordeler for dem alle; – Rubic har de siste månedene rett og slett erobret vinter-Norge. Vi ser jo at mange av de vi samarbeider med og har dialog med nå også bruker samme system som oss. Det ser vi på som en stor fordel, sier Stefan Marx, daglig leder i Holmenkollen Skifestival, og fortsetter; Da trenger de frivillige kun registrere kontaktinformasjonen én gang og etterpå velge arrangement de vil bidra i. Våre fantastiske frivillige bidra jo gjerne i flere arrangement per år.

Prøv gratis i 30 dager! 

Rubic gjør frivillighetsarbeidet enkelt, effektivt og morsomt!

Ta kontakt, så ser vi sammen på hva Rubic kan gjøre for din organisasjon. Vi garanterer at du som Rubic-bruker blir fornøyd! 

Klikk her for å starte din prøveperiode!

Siste fra blogg

Kom i gang

RUBIC har hjulpet over tusen organisasjoner og deres medlemmer til en enklere hverdag. Få mer tid til aktivitet – prøv RUBIC uten forpliktelser

Kom i gang

RUBIC har hjulpet over tusen organisasjoner og deres medlemmer til en enklere hverdag. Få mer tid til aktivitet – prøv RUBIC uten forpliktelser

Del denne artikkelen

Kvam IL

Kvam IL i Gudbrandsdalen har fått medlemssystemet de alltid har ønsket seg, og har full kontroll på kontingenter og dugnader. Når bortimot hele bygda står

Les mer »

Jeg ønsker å bli mer effektiv

Book et møte med en av våre produktspesialister som vil hjelpe dere med å bli mer effektiv. Dette møte er helt uforpliktende

Prøv Gratis

Prøv Rubic helt uforpliktende for å se om RUBIC kan hjelpe dere til å spare tid og få mer kontroll på medlemmene.

“Drift smartere, øk inntektene og frigjør tid til bedre aktivitet”

Rubic AS skal være best på å hjelpe foreninger til å:

  • Drive profesjonelt
  • Yte god service til medlemmene
  • Frigjøre mest mulig tid hos administrasjon
  • Sørge for god kommunikasjon mellom grupper og medlemmer