Ett lag og én bane hadde gjort jobben med å fordele baner veldig enkel. Men som vi vet er det som regel mange lag som må dele på et visst antall baner.
Som daglig leder eller banefordeler vet du hvor mye frustrasjon det kan være å holde orden på dette i Excel. I Rubic LagetMitt er banefordelingsfunksjonen en lojal assistent å støtte seg på.
Åse Marita Høitomt er daglig leder i LFKF, Lillehammer Kvinnefotbalklubb. Her bistår hun også med banefordeling. Klubben har 400 medlemmer, fra jenter 8 år opp til senior. Det utgjør 30 lag. Klubben har todelt banefordeling. For lagene opp til 12 år bruker de Rubics verktøy. Drømmen er å kunne bruke Rubic for alle 30 lag.
– Det er så lettvint å jobbe med Rubic, sier Åse Marita Høitomt. Det er veldig kurant å importere kamper fra NFF sitt system. Det tar bare noen minutter. Vi er to som jobber som banefordelere hos oss. Vi jobber på PC og har komplett oversikt over alle kamper. Foreldre og spillere som følger ett eller flere lag på LagetMitt, får opp det som gjelder for dem på appen på mobilen.
Push-varsling ved endring
Se for deg dette: G12 og J12s seriekamper i juni må tilpasses spillernes skoleavslutninger. Oppsatte kamper hver torsdag må flyttes til mandag. I “gamle dager” måtte banefordeleren inn på banekartet i Excel og endre. Trenere og lagledere måtte følge med på eventuelle endringer, også måtte de kontakte alle involverte parter og gi beskjed. I nyere tid, med Rubic LagetMitt er jobben mye enklere.
– Hvis kamper må flyttes, går vi inn på oversikten og ser hvor det er en ledig bane, forteller Åse Marita Høitomt. Så må det ut beskjed om endringen til alle det berører. Tidligere måtte lagleder eller trener ringe, tekste eller maile alle, men med Rubic er dette mye enklere. Foreldrene må enten inn på LagetMitt å sjekke selv om det er noe nytt, og mange har det som rutine, eller de kan velge å få push-varsling ved endring. Dette er et valg de gjør selv. Banefordeling er en stor kabal, men med Rubic er det en kabal som alltid går opp, sier Høitomt.